با مشارکت انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری و دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان
كارگاه آموزشی تخصصی با عنوان فیزیولوژی تغذیه، تولیدمثل و تكثیر؛ تعیین جنسیت ماهیان خاویاری با تأكید بر لاپراسكوپی در مركز تحقیقات شادروان دكتر كیوان دانشگاه لاهیجان برگزار شد
به گزارش روابط عمومی انستیتو تحقیقات بینالمللی ماهیان خاویاری، به مناسبت هفته پژوهش و فناوری روز پنج شنبه 23 آذر 1402 دو کارگاه آموزشی با عناوین “فیزیولوژی تغذیه، تولیدمثل و تکثیر؛ تعیین جنسیت ماهیان خاویاری با تأکید بر لاپراسکوپی؛ و اندازهگیری و تعیین شاخص قطبیت تخم و کاربرد آن در تکثیر ماهیان خاویاری” با مشارکت انستیتو، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، مرکز حفاظت و بازسازی بازسازی ذخایر دریایی شادروان یوسف پور سیاهکل، با حضور جمعی از فراگیران متشکل از دانشجویان
دانشگاههای مختلف، پرورشدهندگان بخش های خصوصی در مرکز تحقیقات ماهیان خاویاری شادروان دکتر کیوان دانشگاه آزاد اسلامی، واقع در چمخاله لنگرود برگزار شد. در بخش نخست این دوره آموزشی آقای دکتر علی حلاجیان محقق بخش فیزیولوژی و بیوشیمی انستیتو ضمن اشاره به مبانی نظری تعیین جنسیت آبزیان، مطالبی را در خصوص روشهای مرسوم تعیین جنسیت در ماهیان خاویاری، لزوم تعیین جنسیت و مزایا و معایب هر یک از این روشها ارائه نمودند. در ادامه آقای دکتر ایوب یوسفی جوردهی عضو هیأت علمی و مدیر بخش فیزیولوژی و بیوشیمی انستیتو با بیان مبانی فیزیولوژی تغذیه شامل روند تکامل دستگاه گوارش در مراحل مختلف رشد ماهیان خاویاری، ترشح و عملکرد آنزیمها و معرفی رژیم غذایی متناسب با اندازه ماهیان، تولید مثل شامل محور تولید مثلی هیپوتالاموس- هیپوفیز – گناد، روند زردهسازی، نحوه گزینش مولدین مناسب برای تکثیر، شاخصهای کمی و کیفی مواد تولیدمثلی و روش هورمونتراپی، تزریق و تکثیر ماهیان خاویاری و روش تعیین شاخص قطبیت تخم و کاربرد آن در تکثیر، مطالب مبسوطی بیان داشتند. در پایان هر یک از موارد مذکور به صورت عملی به فراگیران آموزش داده شد.
دانشگاههای مختلف، پرورشدهندگان بخش های خصوصی در مرکز تحقیقات ماهیان خاویاری شادروان دکتر کیوان دانشگاه آزاد اسلامی، واقع در چمخاله لنگرود برگزار شد. در بخش نخست این دوره آموزشی آقای دکتر علی حلاجیان محقق بخش فیزیولوژی و بیوشیمی انستیتو ضمن اشاره به مبانی نظری تعیین جنسیت آبزیان، مطالبی را در خصوص روشهای مرسوم تعیین جنسیت در ماهیان خاویاری، لزوم تعیین جنسیت و مزایا و معایب هر یک از این روشها ارائه نمودند. در ادامه آقای دکتر ایوب یوسفی جوردهی عضو هیأت علمی و مدیر بخش فیزیولوژی و بیوشیمی انستیتو با بیان مبانی فیزیولوژی تغذیه شامل روند تکامل دستگاه گوارش در مراحل مختلف رشد ماهیان خاویاری، ترشح و عملکرد آنزیمها و معرفی رژیم غذایی متناسب با اندازه ماهیان، تولید مثل شامل محور تولید مثلی هیپوتالاموس- هیپوفیز – گناد، روند زردهسازی، نحوه گزینش مولدین مناسب برای تکثیر، شاخصهای کمی و کیفی مواد تولیدمثلی و روش هورمونتراپی، تزریق و تکثیر ماهیان خاویاری و روش تعیین شاخص قطبیت تخم و کاربرد آن در تکثیر، مطالب مبسوطی بیان داشتند. در پایان هر یک از موارد مذکور به صورت عملی به فراگیران آموزش داده شد.
منبع: مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور- انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری